Reisverslag Zuid Afrika

Amsterdam - Johannesburg - Pretoria (dag 1-2)

Ma. 03-08-01 / Di. 04-08-01

Met de schipholtrein zijn we eind van de middag, 16.45 uur, vertrokken.
Na een treinreis van 2 uur arriveren we ruim op tijd op schiphol. Voor het inchecken nog snel een kopje koffie met een broodje.
Het vliegtuig van de KLM vertrekt keurig op tijd, en even na negenen in de avond zijn we dan echt op weg naar Johannesburg.
Aangezien we beiden nogal wat moeite hebben om te slapen in een vliegtuig belooft het een lange zit te worden.

Half acht in de morgen zetten we, na een rustige maar lange vlucht, voet op Zuidafrikaanse bodem. Na het ophalen van de koffers wacht ons de eerste verrassing. Op het vliegveld zou een medewerker van Africa Hollidays ons opvangen om ons de vouchers + routebeschrijving te overhandigen voor de eerste 10 dagen.
Na enige tijd wachten en zoeken toch maar het plaatselijke bureau gebeld. Het bleek een misverstand te zijn, en de aardige mevrouw van het bureau vertelde ons dat we de huurauto kunnen afhalen en naar ons eerste hotel kunnen gaan (naam en adres had zij doorgegeven). In de tussentijd zal ze er voor zorgen dat de overige vouchers en een routebeschrijving naar ons eerste adres zouden gemaild.
Vol goede moed gaan we op weg naar Pretoria, het was echter nogal naïef om te denken dat we zo naar ons hotel zouden rijden. We rijden diverse malen dwars door Pretoria en besluiten om bij een benzinestation de weg maar eens te vragen. Na 2 keer vragen hebben we uiteindelijk het hotel gevonden.
Tot onze opluchting heeft de mevrouw van het reisbureau haar belofte gehouden en zijn alle papieren al via de mail bij het hotel gearriveerd. Voor het eten nog even lekker douchen en nadien bijkomen van de heenreis.